Dobry Posiłek


Uprzejmie informujemy, że od dnia 1 grudnia 2023 r. w Wojewódzkim Szpitalu Neuropsychiatrycznym im. dr. Emila Cyrana realizowany będzie  program pilotażowy “Dobry posiłek w szpitalu” wprowadzony Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 25 września
2023 r. w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.

26.04.2024 r.

Śniadanie

Śniadanie dieta podstawowa 26.04: 'Kasza jęczmienna na mleku 400 ml (BIA, GLU), Kakao bez cukru. 250 ml (BIA), Rogal 1szt,chleb graham 30g,margaryna miękka1szt 1 Por (GLU, JAJ, SOJ, SEZ), Dżem 2szt 50 g , Pomidor koktajlowy 100 g , II Śniadanie: Kiwi 150 g ,

Śniadanie dieta podstawowa 26.04: ‘Kasza jęczmienna na mleku 400 ml (BIA, GLU), Kakao bez cukru. 250 ml (BIA), Rogal 1szt,chleb graham 30g,margaryna miękka1szt 1 Por (GLU, JAJ, SOJ, SEZ), Dżem 2szt 50 g , Pomidor koktajlowy 100 g , II Śniadanie: Kiwi 150 g ,

Śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 26.04: 'Maślanka 1szt 1 szt , Herbata bez cukru. 250 ml , Chleb graham 100g margaryna miękka 1szt 1 Por (GLU, SOJ, SEZ), Jajo 1 szt (JAJ), Pomidor koktajlowy 100 g , II Śniadanie: Kiwi 150 g , Pestki dyni 30 g ,

Śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 26.04: ‘Maślanka 1szt 1 szt , Herbata bez cukru. 250 ml , Chleb graham 100g margaryna miękka 1szt 1 Por (GLU, SOJ, SEZ), Jajo 1 szt (JAJ), Pomidor koktajlowy 100 g , II Śniadanie: Kiwi 150 g , Pestki dyni 30 g ,

 

 

Obiad

 'Zupa pomidorowa z ryżem brązowym 400 ml (GLU, OZI, SOJ, MLE, SEL, GOR, SEZ), Ziemniaki . 200 g , Dorsz z pieca koperkiem 80 g (SEL, GOR), Sos cytrynowy 100 ml (BIA, GLU, MLE), Surówka z kapust kiszonej 150 g (GLU, SOJ, MLE, SEL, GOR), Napar owocowy bez cukru. 250 ml , Woda niegazowana 0,5l 1 szt , Podwieczorek: Sok wielowarzywny 250 g (SEL),

Obiad 26.04 Dieta łatwostrawna. ‘ ‘Zupa pomidorowa z ryżem brązowym 400 ml (GLU, OZI, SOJ, MLE, SEL, GOR, SEZ), Ziemniaki . 200 g , Dorsz z pieca koperkiem 80 g (SEL, GOR), Sos cytrynowy 100 ml (BIA, GLU, MLE), Surówka z kapust kiszonej 150 g (GLU, SOJ, MLE, SEL, GOR), Napar owocowy bez cukru. 250 ml , Woda niegazowana 0,5l 1 szt , Podwieczorek: Sok wielowarzywny 250 g (SEL),

Obiad 26.04 Dieta podstawowa. ''Zupa pomidorowa z ryżem . 400 ml (GLU, SOJ,MLE, SEL, GOR), Ziemniaki . 200 g , Dorsz z pieca koperkiem 90 g (SEL, GOR), Sos cytrynowy 100 ml (BIA, GLU, MLE), Surówka z kapust kiszonej 150 g(GLU, SOJ, MLE, SEL, GOR), Napar owocowy bezcukru. 250 ml , Woda niegazowana 0,5l 1 szt ,Podwieczorek: Sok wielowarzywny 250 g (SEL),

Obiad 26.04 Dieta podstawowa. ”Zupa pomidorowa z ryżem . 400 ml (GLU, SOJ,MLE, SEL, GOR), Ziemniaki . 200 g , Dorsz z pieca koperkiem 90 g (SEL, GOR), Sos cytrynowy 100 ml (BIA, GLU, MLE), Surówka z kapust kiszonej 150 g(GLU, SOJ, MLE, SEL, GOR), Napar owocowy bezcukru. 250 ml , Woda niegazowana 0,5l 1 szt ,Podwieczorek: Sok wielowarzywny 250 g (SEL),

 

 

 

Załączniki do pobrania